......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

"Γονείς" έβαλαν λουκέτο σε σχολείο της Λέσβου για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα


Δημήτρης Κ. Τζανακάκης
ΡΕΘΥΜΝΟ ·

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους
 από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ...

"Γονείς" έβαλαν λουκέτο σε σχολείο της Λέσβου για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα [δείτε βίντεο] // (Μάλιστα! Και όλοι αυτοί τώρα επιμένουν δηλαδή στα σοβαρά ότι διατηρούν την ιδιότητα του ανθρώπου και φέρουν ...επαξίως τον τίτλο του "γονέα"... Σε ποιά ηθική, σε ποιά θρησκεία, σε ποιό Σύνταγμα το είδαν γραμμένο;;; 
Δ.Τζ.
~~~~~~~~~~~~~~~
Μετά το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και την Φιλιππιάδα Πρεβέζης, γονείς από τη Λέσβο πήραν τη σκυτάλη του ρατσισμού βάζοντας λουκέτο σε ένα από τα σχολεία που από τη Δευτέρα πρόκειται να φοιτήσουν και προσφυγόπουλα.
Αν και η Λέσβος έχει δείξει την ανθρωπιά της υποδεχόμενη με πρωτοφανή αλληλεγγύη το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών κυμάτων που έφτασαν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Όπως έγινε γνωστό, στα δημοτικά σχολεία της Λέσβου θα ενταχθούν από την επόμενη εβδομάδα και 18 προσφυγόπουλα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον προγραμματισμό 5 παιδιά προσφύγων θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 8 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Λέσβο, Ηλίας Μαραβάς, τα 8 παιδιά προσφύγων τα οποία επρόκειτο να ενταχθούν στο 8ο Δημοτικό είναι από οικογένειες που φιλοξενούνται στην δομή των κατασκηνώσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για οικογένειες που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πολλά παιδιά έχουν χάσει κάποιο γονιό τους ή και αδέρφια τους στις εμπόλεμες ζώνες από τις οποίες προέρχονται.
Τα περισσότερα από αυτά είναι ηλικίας δημοτικού και βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ για αρκετούς μήνες. Έχουν ήδη πάρει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και καθημερινά παίζουν με παιδιά εθελοντών και παιδιά της περιοχής χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.Στο ΠΙΚΠΑ υπάρχει καθημερινά γιατρός και νοσηλευτής φροντίζοντας τόσο τα παιδιά όσο και τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Οι υπεύθυνοι της δομής διαβεβαιώνουν πως τα παιδιά έχουν κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια και ότι οι συνθήκες που φιλοξενούνται είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Οι κακουχίες και οι ταλαιπωρία που έχουν υποστεί είναι η καλύτερη απόδειξη πως η υγεία τους είναι κάτι παραπάνω από καλή.
Τα συγκεκριμένα παιδιά προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό για να πάνε σχολείο και ανυπομονούν να βρεθούν στην τάξη. Όπως είπαν οι υπεύθυνοι του ΠΙΚΠΑ διψούν να νιώσουν και πάλι παιδιά. Σημειώνουν μάλιστα πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους γονείς.
Το λουκέτο
Παρόλ'αυτά όμως γονείς έβαλαν λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, δηλώνοντας ότι τα παιδιά τους δεν θα ξαναπάνε για μάθημα, κι ότι την Δευτέρα θα είναι μπροστά από την πόρτα του σχολείου προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν να μπει μέσα, αν δεν δοθεί λύση στο «πρόβλημα» τους.
Οι ίδιοι στο βίντεο που ακολουθεί ισχυρίζονται ότι δεν είναι ρατσιστικό το κίνητρο τους, αν και σημειώνουν ωστόσο ότι δεν είναι λύση όλα τα παιδιά των προσφύγων να έρθουν στα σχολεία τους και ειδικά... στο δικό τους. Ένας μάλιστα εξ αυτών προβλέπουν ότι τα παιδιά του «θα πεθάνουν» άμα έρθουν τα προσφυγόπουλα, επειδή στο σχολείο υπάρχουν 4 τουαλέτες και 4 βρύσες. «Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά. Μάνα είμαι κι εγώ», λέει μία εκ των «αγανακτισμένων» γονεών, για να συνεχίσει δηλώνοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τα δικά της παιδιά πρωτίστως. Κατηγορούν επίσης την πολιτεία ότι η ένταξη των προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία, που έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, έγινε εν κρυπτώ και ζητούν την αποσυμφόριση του νησιού.
Φωτογραφία και βίντεο από το LesvosNews.gr:
Δείτε εδώ:


Τι προηγήθηκε
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής του σχολείου πραγματοποίησε ενημέρωση στην προσευχή για την επικείμενη εγγραφή 8 προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό και τη λειτουργία ειδικού τμήματος ένταξης. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διαδικασία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο σύνολο των σχολείων και γίνεται για την ένταξη παιδιών από οικογένειες μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σχολείο το οποίο εξυπηρετεί μια εργατική συνοικία είναι αρκετά τα παιδιά από οικογένειες Βουλγάρων, Αλβανών, Πολωνών και άλλων εθνικοτήτων. Όλοι τους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν χρονιά στην Ελλάδα και δικαιωματικά έγραψαν κι αυτοί τα παιδιά τους στο σχολείο.
Στο άκουσμα της είδησης αρκετοί γονείς αντέδρασαν προφασιζόμενοι κίνδυνο για την υγεία των παιδιών τους. Μια ομάδα γονιών εισέβαλε στο γραφείο του διευθυντή και απαίτησε εξηγήσεις. Το μεσημέρι κλείδωσαν με λουκέτα το σχολείο, ενώ υπάρχει κάλεσμα για κατάληψη του σχολείου τη Δευτέρα το πρωί.
Το αξιοσημείωτο δε της υπόθεσης είναι πως αντιδράσεις για προσφυγόπουλα υπήρξαν και από οικογένειες μεταναστών που έχουν ήδη τα παιδιά τους στο σχολείο!
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Μαρία Κουρδουσά, δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Κανείς από εμάς δεν διαφωνεί να έρθουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο μας. Για πολλά χρόνια φοιτούν εδώ δεκάδες παιδιά μεταναστών και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτό που ζητήσαμε είναι να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς θα γίνει και να ξέρουμε πως όλα τα παιδιά θα είναι με τα χαρτιά τους και εμβολιασμένα. Δε σας κρύβω πως έχω στενοχωρηθεί με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και θέλω να γίνει άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τους γονείς για να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία. Γνωρίζω καλά πως είναι παιδιά που έρχονται από πόλεμο και έχουν στερηθεί πάρα πολλά. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν μια ζωή σαν όλα τα παιδιά. Η ανησυχία των γονιών του σχολείου είναι εύλογη ως ένα βαθμό και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν γρήγορα και κάνουν την απαραίτητοι ενημέρωση».
______________

1 σχόλιο: