......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Το προσφυγικό με τη ματιά των φοιτητών

foitites.jpg

Από την έκθεση
Είκοσι φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισαν να καταγράψουν τα όσα είδαν και βίωσαν κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης που κορυφώθηκε πέρυσι στη Λέσβο.
Αξιοποίησαν βίντεο, φωτογραφίες, ψηφιακές εφαρμογές, γραφιστικές συνθέσεις, κατασκευές και δημιούργησαν την έκθεση «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν το σταματάει τίποτε...», που φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (5-11/9).
«Δεν εστιάσαμε στους πρόσφυγες και στο δράμα τους αντιμετωπίζοντάς τους ως “έκθεμα” που προσφέρεται για εύκολη συγκίνηση, αλλά επιχειρήσαμε να δώσουμε μια συνολική εικόνα που περιλαμβάνει επιπλέον τους ντόπιους, τις πολιτικές αρχές, τους επαγγελματίες διαχειριστές του προβλήματος, όλους εμάς», λέει η υπεύθυνη για τη δημιουργία της έκθεσης επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Νάσσια Χουρμουζιάδη.
«Η φοιτητική αυτή πρόταση επιχειρεί να πει κάτι διαφορετικό από τα όσα έχουν μέχρι τώρα ακουστεί, καθώς συνδυάζει την άμεση προσωπική επαφή των δημιουργών της με την προσφυγική κρίση, τη νεανική φρεσκάδα και φαντασία, αλλά και την προσεκτική επιστημονική υποστήριξη».

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου