......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Ο λαός να ορθώσει ξανά το κεφάλι» - Για δεύτερη φορά φώναξαν «ΟΧΙ» χιλιάδες διαδηλωτές χθες στο Σύνταγμα

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

diadilosi.jpg

Διαδήλωση στην Αθήνα για το τρίτο πρόγραμμα
Οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν αρχίσει η συγκέντρωση, προχώρησαν σε δέκα προληπτικές προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του ΕΕΚ και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής |Eurokinissi-ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή, Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος


Για δεύτερη φορά φώναξαν «ΟΧΙ» χιλιάδες διαδηλωτές χθες στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων για το νέο Μνημόνιο. Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέληξαν ύστερα από πορεία μπροστά στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν σωρεία προληπτικών προσαγωγών.
Από τις 19.30, χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ βρέθηκαν στην Ομόνοια. Ανάμεσά τους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και το μέλος το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.
«Ετσι κι αλλιώς στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Ο λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Τόσο τους σημερινούς κυβερνώντες όσο και όσους συγκυβέρνησαν σήμερα αυτή τη χώρα αλλά και την τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο [...] Σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μία λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από προσδοκίες ψεύτικες, από κάλπικες ελπίδες, από εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει αυτός ο λαός εδώ και τώρα να ορθώσει ξανά το κεφάλι. Και θα νικήσει» τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. Δ. Κουτσούμπας.
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ κατέληξε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, κρατώντας ωστόσο εμφανείς αποστάσεις από τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.
«Κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργατών» φώναξαν μαζικά οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια. Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καθώς και Σύλλογοι Εργαζομένων, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους με όσους ήταν ήδη εκεί.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν αρχίσει η συγκέντρωση, προχώρησαν σε δέκα προληπτικές προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη του ΕΕΚ και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής.
«Συνεχίζονται οι προκλητικές πρακτικές των δυνάμεων καταστολής. Δύο μέλη του ΕΕΚ προσήχθησαν πριν από την προσυγκέντρωση και οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Πριν από λίγο μπλόκαραν και μια ομάδα διαδηλωτών της Ροσινάντε με το πανό τους.
Τους κράτησαν στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και Πανεπιστημίου, επιτρέποντάς τους να περάσουν ύστερα από λίγο. Καλούμε τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν και να σταματήσουν αυτές τις προκλήσεις» μας είπε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη δίκη των συλληφθέντων της περασμένης Τετάρτης, που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα, κάνοντας λόγο για «στημένο κατηγορητήριο».
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδήλωση έξω από τη Βουλή και πλέον είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών έριξε μολότοφ προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες στιγμές έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου