......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ



Παιδιά στο δρόμο, παιδιά σε ανάγκη, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2013

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυση του, έχει ξεκίνησε και συνεχίζει μια συντονισμένη προσπάθεια, μέσω των δράσεων του, για την καταπολέμηση του φαινομένου εκμετάλλευσης των παιδιών τα οποία εξαναγκάζονται να επαιτούν, αντιμετωπίζοντας ωστόσο «καθ΄ οδόν» αρκετές δυσκολίες και αντιξοότητες.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κακοποίηση που υφίστανται τα παιδιά που επαιτούν στους δρόμους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών να καλούν την ίδια στιγμή στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του οργανισμού, καταγγέλλοντας το γεγονός ανώνυμα ή επώνυμα. Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 στελεχώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο.

Για κάθε καταγγελία ενημερώνονται ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Παράλληλα, Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος του οργανισμού σπεύδει στο σημείο για να βρεθεί δίπλα στο παιδί. Επόμενο βήμα είναι η ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα και τελικά η μεταφορά του παιδιού στο πλησιέστερο Νοσοκομείο Παίδων για προσωρινή διαμονή και πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει δίπλα στο παιδί και οι εθελοντές του οργανισμού παρέχουν στο παιδί τη φροντίδα που χρειάζεται.

Δυστυχώς οι τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Πρόνοιας οδηγούν σε αδιέξοδο. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές επιστρέφουν στο δρόμο, οι «κηδεμόνες» κυκλοφορούν ελεύθεροι και έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Παρόλα αυτά, πολλά είναι τα παιδιά που μέσα από την κινητοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών έχουν βρει λύση και είναι πλέον ασφαλή και προστατευμένα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του σε εθνικό καθώς και διεθνές επίπεδο, έχει επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις ενεργειών και διαδικασιών σε φορείς και κράτος για την αντιμετώπιση του έντονου αυτού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό για μία ακόμα φορά καλούμε τους συμπολίτες μας να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορά με τα παιδιά που επαιτούν στους δρόμους διαβάστε εδώ http://www.hamogelo.gr/24-1/1061/Poidia-se-dromoys-poy-odhgoyn-se-adiexodo


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ2103306140 – 2103306170


 Το Χαμόγελο του Παιδιού - Δ.Τ. 7/03/2013      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου