......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


    ΚΟΙΝΩΝΙΑ     


Η συνοχή, η αλληλεγγύη και, τελικά, η ποιότητα μιας κοινωνίας κρίνεται , κυρίως , από το δικαίωμα για σιγουριά στη ζωή και για αξιοπρέπεια , που παρέχει στην Τρίτη Ηλικία .
Στην Ελλάδα των μνημονίων το δικαίωμα αυτό όχι μόνο έχει καταστρατηγηθεί βίαια, αλλά γίνεται και αντικείμενο εκμετάλλευσης παλαιοκοματικού χαρακτήρα :
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του «παλαιοκομματισμού» είναι η διαρκής προσπάθεια εξαπάτησης του λαού προκειμένου να υφαρπαχτεί η ψήφος του  και να διαιωνισθεί η εξουσία των κομμάτων εξουσίας .  Για τον παλαιοκομματισμό εκείνο που προέχει ΔΕΝ είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος , αλλά η εξυπηρέτηση του κόμματος .
Σήμερα, εν έτει 2018 , μετά από μακρές περιόδους φαύλων καθεστώτων εξουσίας και  ύστερα από 10 χρόνια σκληρών - εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών, ο παλαιοκομματισμός δηλώνει και πάλι «ΠΑΡΩΝ» κι ετοιμάζεται για το επόμενο σαλτάρισμά του στην εξουσία :
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , απόλυτα υποταγμένη στις προσταγές των Αφεντικών, υπέγραψε  το δικό της μνημόνιο που (ανάμεσα σ’ άλλα πολλά) περιείχε και τις δραματικές μειώσεις των νέων αλλά και των παλαιών (!!!)  συντάξεων  . Όταν η κυβέρνηση υπέγραφε τις μειώσεις , οι εκλογές ακόμα φαίνονταν μακρινές κι εκείνο που προείχε  ήταν να ολοκληρωθεί το μνημονιακό πακέτο . Η  συγκεκριμένη  υπογραφή ήταν μια απόλυτη παράδοση άνευ όρων , αφού για τη μείωση των παλαιών συντάξεων από 1-1-2019 δεν υπήρξαν ούτε καν αστερίσκοι .  Μάλιστα , ο γεννήτωρ του απεχθούς και πρωτοφανούς αυτού συνταξιοδοτικού «νομοθετήματος» , ο κ. Κατρούγκαλος (αυτός που γύριζε στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» και διακήρυττε το σκίσιμο των μνημονίων) , καθησύχαζε , τότε , τους παλαιούς συνταξιούχους  να μην ανησυχούν ,  διότι όταν θα φτάσει η ώρα του σφαγιασμού τους ,  θα έχει πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης και τότε  η προσωπική διαφορά  (η οποία προοριζόταν για να θυσιαστεί στο βωμό του μνημονίου) θα αντικαθίστατο με ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα  της ανάπτυξης . Φυσικά  η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ (ούτε πρόκειται να έρθει) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , προκειμένου να αποδράσει από τις κολοσσιαίες ευθύνες της , εν όψει των εκλογών άρχισε να κάνει αντιπολίτευση στον  εαυτό της  (πραγματικός  Dr Jekyll & Mr Hyde)  και να ψελλίζει παρακάλια στα Αφεντικά προκειμένου να της επιτρέψουν να μην περικόψει (τώρα) τις συντάξεις .
Αν πράγματι η κυβέρνηση είχε μετανοήσει για τις επιλογές της θα προχωρούσε στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και όλων των μνημονιακών νομοθετημάτων .  Τα νομοθετήματα , όμως , παραμένουν ισχυρά και αναμφισβήτητα γι’ αυτό και η αναβολή των μειώσεων των συντάξεων με παράλληλη διατήρηση ΟΛΟΥ του μνημονιακού νομοθετικού πακέτου σημαίνει , απλώς , κρέμασμα των συνταξιούχων στο τσιγκέλι του χασάπη και διαρκής αγωνία για την τύχη τους .  
Κι ενώ αυτά πράττει η κυβέρνηση , τα Αφεντικά την αβαντάρουν , γιατί , όπως έχουν ομολογήσει , δεν πρόκειται να βρουν άλλη κυβέρνηση που να τους κάνει τόσο καλά τη δουλειά τους όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ . Στα πλαίσια αυτά διάφορα στελέχη των Αφεντικών δηλώνουν (μέσα από «ήξεις αφήξεις») πως δεν θα είχαν αντίρρηση για τη μη περικοπή των παλαιών συντάξεων , αν πράγματι οι στόχοι για το πλεόνασμα αίματος του 2018 (3,5%) επιτευχθούν και δεν ξηλωθεί το πουλόβερ των μνημονίων . Μ’ άλλα λόγια τα αφεντικά λένε πως η μείωση των παλαιών συντάξεων ίσως μπορεί να αναβληθεί όσο επιτυγχάνονται τα αιματηρά πλεονάσματα που έχουν ζητήσει και πάντα υπό την προϋπόθεση πως το τραίνο δεν θα εγκαταλείψει το μακρύ του ταξίδι στις ράγες των μνημονίων της εξόντωσης του ελληνικού λαού !!!
Από την άλλη μεριά , η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , το κόμμα που σφαγίασε τις συντάξεις,  όχι μία αλλά πολλές φορές , στα πλαίσια της μνημονιακής  της αφοσίωσης , εμφανίζεται τώρα να κλαίει και να οδύρεται μπροστά στο ενδεχόμενο  περικοπής των παλαιών συντάξεων , χωρίς να κάνει αυτοκριτική για τη δική της πολιτική και  χωρίς να αναλαμβάνει τις  δικές της εγκληματικές ευθύνες .  Βέβαια , πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά της φαίνεται καθαρά η αγωνία της μήπως μείνει στα δικά της χέρια ο «μουντζούρης» και χρεωθεί αυτή την ευθύνη και την υποχρέωση της περικοπής . Οι πλάγιες υπεκφυγές της , πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα σεβαστεί ό,τι υπογράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ , γιατί το κράτος έχει συνέχεια , δείχνει πως ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα , δηλαδή , ποιο κόμμα θα καταφέρει με καλύτερο τρόπο να εξαπατήσει το εκλογικό σώμα και να σαλτάρει και πάλι στην πολυπόθητη καρέκλα της εξουσίας .
Ο λαός ΞΕΡΕΙ πλέον (ή τουλάχιστον οφείλει να ξέρει ) πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ , ως ο νέος δικομματισμός  , παίζουν το ΙΔΙΟ βρόμικο παλαιοκομματικό παιχνίδι , με μόνο γνώμονα την εξασφάλιση της εξουσίας και της πολιτικής τους επιβίωσης , χωρίς να νοιάζονται για τους συνταξιούχους , τον λαό και τη χώρα .
Πραγματικά , ο κόσμος της εργασίας και η Τρίτη Ηλικία , δεν έχουν ΤΙΠΟΤΕ να περιμένουν από τα δυο αυτά κόμματα . Γι’ αυτό οφείλουν να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις Σειρήνες του δικομματισμού που θα πληθαίνουν όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και να δουν πως η έξοδος από τη δυστυχία των μνημονίων βρίσκεται στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που βαδίζουν τα δυο κόμματα , τα οποία  υπηρέτησαν τα μνημόνια και  τα ξένα συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο σε βάρος  του λαού και της χώρας .
Αυτόν τον άλλο δρόμο , μακριά από μνημόνια και δουλικές εξαρτήσεις , ΠΡΕΠΕΙ να φωτίσουν άπλετα οι δυνάμεις της Αριστεράς καταθέτοντας μια ενωτική δημοκρατική πρόταση εξουσίας προς τον Λαό , προσδιορίζοντας με σαφήνεια το δικό τους πρότυπο και τη δική τους στρατηγική για μια αυτοδύναμη και αυτοκεντρωμένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
  7-10-2018
Βαγγέλης  Μητράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου