......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τέσσερις νεκροί, μια τραυματίας από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  

Νεκροί ανασύρθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του στρατού ξηράς, το οποίο κατ' έπεσε νωρίτερα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Ζωντανή ανασύρθηκε μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγο (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.
Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, Βασίλης Μπελετσιώτης, σε ενημέρωση που έκανε απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται η πτώση σε ελλιπή συντήρηση, καθώς το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο, ωστόσο ανέφερε ότι στην περιοχή υπήρχαν χαμηλές νεφώσεις και νοτιοανατολικός άνεμος με ριπές.
Από τις οκτώ παρά δέκα που χάθηκε το σήμα μέχρι περίπου στις δέκα είχαν κινητοποιηθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπισμού επίγειες δυνάμεις του στρατού ξηράς και μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. 
Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου είναι από τα παλιά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.
Το ίχνος του ελικοπτέρου, τύπου Χιούι (UH-1H), χάθηκε το πρωί στις 07:50, ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

http://www.kathimerini.gr/905704/article/epikairothta/ellada/tesseris-nekroi-mia-traymatias-apo-th-syntrivh-elikopteroy-sto-sarantaporo

~~~~~~~~~~~~

  ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ - ΝΕΤ 

Εν καιρώ ειρήνης είναι πρωτάκουστο να πέφτουν έτσι τα ελικόπτερα και να χάνονται τέσσερις άνθρωποι!!! Δεν θέλουμε να σκεφτούμε, τι μπορεί να συμβεί σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη....
Κατά τ' άλλα για τον υπουργό ΥΕΘΑ είμαστε ετοιμοπόλεμοι με κακό-συντηρημένα και παμπάλαια πτητικά μέσα από την εποχή του Βιετνάμ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου