......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 3,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Κόβουν βασικά είδη διατροφής!...

(Καταγράφουμε εδώ στοιχεία, κάνουμε διαπιστώσεις!... Ναι! καλά όλα αυτά... Υστερούμε όμως μάλλον στην πρόταση και την πράξη της ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ οργάνωσης του λαού μας, στην οργάνωση της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ που είναι πλέον μονόδρομος και με υποχρεωτική πορεία για το σταμάτημα της εξαθλίωσης... ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ άθλιας αυτής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .. Οδηγούν στη φτώχεια όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού μας, ξεπουλούν και παραδίδουν τα πάντα!, χαντακώνουν τις επόμενες γενιές.., την ίδια ώρα δημιουργούν νέα κάστα ολιγαρχών, οδηγούν σε βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς... Η δε αυθάδεια και προκλητικότητα τους δεν έχει όριο... 

Διάβαζα μόλις πριν λίγο στον τοίχο της δημοσιογράφου Κρυσταλίας Πατούλη ένα σχόλιο της και το μεταφέρω εδώ: 

"...Η κυρία Φωτίου* είπε στους απλήρωτους εργαζόμενους -επί 5 μήνες- των κοινωνικών δομών, πως θα κλείσουν (οι κοινωνικές δομές, δηλ. κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, τα πάντα). Κλείστε τα όλα. Κρατήστε μόνο το Μαξίμου και τη βολή, και καθίστε να απολαύσετε τη θέα των εξαθλιωμένων σας με ένα πιάτο γεμιστά. Όσοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δίνουν φόρους και εισφορές από τα 10 ευρώ που παίρνουν, περίπου τα 8 στο κράτος. 4 εκ. είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Βγάλτε τώρα τα παιδιά, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους άνεργους, και τους συνταξιούχους(που τους κόβουν συνεχώς τη σύνταξη). Πόσοι εργάζονται (σε έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς που όλο και μειώνονται) στον ιδιωτικό τομέα, και πόσοι έχουν ιδιωτική επιχείρηση; Το πολύ 2 εκ. έλληνες σε σύνολο εργάζονται για να δίνουν στους υπόλοιπους. 
Για να μη μιλήσουμε και για το γενικό ξεπούλημα.
Αν είναι αυτό κράτος αριστερής κυβέρνησης, εμείς όλοι είμαστε αστροναύτες εκατομμυριούχοι...".

~~~~~~~~~~~~~~~

 
*Η κυρία Φωτίου, είναι κείνη η Υπουργός που με απίστευτη αυθάδεια είπε προ ημερών -μετά τις οδηγίες της να τρώει ο κόσμος γεμιστά και πίτες με αλεύρι και νερό- ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει με 200 ευρώ το μήνα και μάλιστα τα μισά με κουπόνι και να καλύπτει τις ανάγκες του (στέγη, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, κ.λπ, κλπ.) και κυττάζοντας την ίδια, σκεφτόταν κανείς πως αυτή η κυρία θέλει 200 ευρώ το μήνα μόνο για τις βαφές της... Αυτά!... -Δ.Τζ.)

===
Την απόλυτη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας μετά από έξι μνημονιακά χρόνια καταγράφουν δυο έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μετά από τρία μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους και ρυθμίσεις, πάνω από το 1/3 της Ελληνικής κοινωνίας ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του 2015 που παρουσίασε η Eurostat* πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις πολίτες της ΕΕ, βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυτη φτώχεια.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008!
Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, στο 23,7% που αντιστοιχεί συνολικά σε 118,8 εκατ. άνθρωποι!
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω συνθήκες:
Α) Έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.
Β) Στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις.
Γ) Ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Σε ότι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 8,1% και 10,5%.
Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, είναι μόνο Βουλγαρία (41,3%) και Ρουμανία (37,3). Στον αντίποδα βρίσκονται η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%).
Περικοπές και στα βασικά…
Τα συγκλονιστικά ευρήματα της Eurostat αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των νοικοκυριών της χώρας σε άλλη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Σύμφωνα με αυτή τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν πλέον κόψει τις δαπάνες και σε βασικά είδη διατροφής!
Συνολικά η μηνιαία δαπάνη των νοικοκυρών, σύμφωνα με την έρευνα, σε ήδη παντοπωλείου έχει μειωθεί την επταετία 2009-2015 κατά 16,3% ενώ συγκεκριμένα η δαπάνη σε τρόφιμα κατά 12,5%!
Το 2009 το μέσο νοικοκυριό δαπανούσε μηνιαία σε είδη παντοπωλείου 444 ευρώ ενώ το 2015 δαπάνησε 371 ευρώ, δηλαδή 73 ευρώ λιγότερο. Και όλα αυτά όταν τα τελευταία χρόνια ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατά πέντε μονάδες από το 19% στο 24% και όταν έχουν προστεθεί μια σειρά από έμμεσους φόρους στο προϊόντα.
Συνολικά οι δαπάνες που σχετίζονται με τη διατροφή μειώθηκαν κατά 23,4% την πενταετία 2009-2015. Επίσης οι καταναλωτές, προκειμένου να καλύψουν τη βασικές ανάγκες σε φαγητό στρέφονται σε φθηνότερες επιλογές εναλλακτικών προϊόντων (π.χ. κοτόπουλο αντί για μοσχάρι), σε μικρότερες συσκευασίες και αξιοποίηση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Με άλλα λόγια μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας στερείται πλέον βασικών ειδών διατροφής η επιλέγει να βγάλει από το διατροφολόγιο του, συγκεκριμένες τροφές!
Όπως σημειώνουν μάλιστα στελέχη κοινωνικών φορέων, αν δεν υπήρχαν τα εκατοντάδες συσσίτια ανά την ελληνική επικράτεια που συντηρούν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες η κατάσταση θα ήταν ακόμα δραματικότερη.

---
Από τον "Ημεροδρόμο"
////

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου