......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Κεν Λόουτς: Ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει από τον νεοφιλελευθερισμό

Στον Κεν Λόουτς για το ”I, Daniel Blake” ο Χρυσός Φοίνικας
Ο Βρετανός σκηνοθέτης κέρδισε για δεύτερη φορά τον Χρυσό Φοίνικα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες μετά το 2006 με το ”Ο Άνεμος χορεύει το κριθάρι”.
Το ”I, Daniel Blake” θίγει το ζήτημα των επιδομάτων, της λιτότητας και της γραφειοκρατείας στην Μεγάλη Βρετανία.Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την βράβευση ο Κεν Λόουτς μίλησε για τον κίνδυνο του Νεοφιλελευθερισμού ο οποίος δημιουργεί φτώχεια και καταστροφή σε όλο τον πλανήτη, αλλά και για την ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης.
«Είναι παράξενο το γεγονός ότι παραλαμβάνω αυτό το βραβείο αυτή τη στιγμή είναι παράξενο γιατί οι άνθρωποι που ενέπνευσαν αυτήν την ταινία, που δεν έχουν να φάνε, έχουν ευκαιρία να τους σκεφτούμε και να μιλήσουμε για αυτούς. Το σινεμά μας κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία.
Το σινεμά έχει πολλές παραδόσεις. Μία είναι το σινεμά της διαμαρτυρίας, αυτό που δείχνει τους ανθρώπους ενάντια στην εξουσία. Ελπίζω η ταινία μας να συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Κινδυνεύουμε να απελπιστούμε κι όταν υπάρχει τόση απελπισία, η ακροδεξιά το εκμεταλλεύεται – πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός κι απαραίτητος».

__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου