......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Κρήτη: Πράξη ανθρωπιάς από τρεις κυρίες - Βρήκαν τα χρήματα που έχασε και του τα παρέδωσαν στο σπίτι του!

Πράξη ανθρωπιάς από εργαζομένους σε καφέ – ζαχαροπλαστείο της πόλης, των Χανίων. Βρήκαν και παρέδωσαν στον κάτοχό τους και μάλιστα στο σπίτι του, χρηματικό ποσό που είχε ξεχάσει στο ζαχαροπλαστείο!
Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, το περιστατικό έγινε προ ημερών στην πλατεία Δικαστηρίων. Οπως σημειώνει το μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωάννης Νικάκης «ένα βραδάκι, πριν λίγες μέρες, πέρασα από το γνωστό ζαχαροπλαστείο “Σπιτικό” στην πλατεία Δικαστηρίων για να αγοράσω κάτι.
Λίγες ώρες μετά μια έκπληξη με περίμενε ακούγοντας το κουδούνι του σπιτιού μου. Μία από τις υπαλλήλους (χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά, αλλά ρωτώντας μια άλλη πελάτισσα για το που μένω) είχε έρθει στο σπίτι μου για να μου φέρει χρηματικό ποσό που κατά λάθος (και χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει μέχρι εκείνη την ώρα) είχα αφήσει στο μαγαζί.
Αν και τώρα γνωρίζω τον σεμνό χαρακτήρα των κυριών που πήραν αυτήν την πρωτοβουλία και οι οποίες ονομάζονται Ελένη Κοροβέζου, Ιωάννα Μπουμπουκάκη και Ιωάννα Τζανάκη Μαρκουλάκη, επιθυμώ να τις ευχαριστήσω δημόσια, που έπραξαν ευσυνείδητα και ανθρώπινα, έκαναν το δικό μου πρόβλημα δικό τους και επιβεβαίωσαν τη σκέψη μου ότι παρ’ όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (με άλφα κεφαλαίο) στους οποίους θα πρέπει να βασιστούμε ως κοινωνία για να προχωρήσουμε μπροστά. Ανθρωποι με τέτοια συμπεριφορά μας θυμίζουν ότι η ελπίδα δεν χάθηκε για ένα καλύτερο αύριο γιατί η ανθρωπιά μας κρατάει ακόμα. Τους εύχομαι ολόψυχα, η ζωή να τις ανταμείψει με κάθε καλό».
Πραγματικά, αυτές οι πράξεις, πράξεις ανθρωπιάς και ευσυνειδησίας, κάνουν την κοινωνία μας πιο όμορφη και ζεστή!

_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου