......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ λέει: "Η ανθρώπινη φυλή δεν θα επιβιώσει στη Γη"

 
ΜΑΔΡΙΤΗ | Στα πιστεύω του για το Θεό, τους εξωγήινους, τις μαύρες τρύπες, αλλά και την τύχη της ανθρώπινης φυλής αναφέρεται ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ με δηλώσεις του σε ισπανική εφημερίδα.
Μιλώντας στην εφημερίδα El Pais ο Βρετανός επιστήμονας όταν ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το τι θα συμβεί αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, με αφορμή δήλωση του πριν από λίγο καιρό ότι είναι καλύτερα να τους αποφύγουμε, γιατί θα μας εξαφανίσουν, είπε: «Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι κοντά σε αυτό που συνέβη όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική: Οι ιθαγενείς Αμερικάνοι δεν τα κατάφεραν. Αυτοί οι προηγμένοι εξωγήινοι θα μπορούσαν να γίνουν νομάδες, και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν και να αποικίσουν όλους τους πλανήτες που θα μπορούσαν να φθάσουν. Για το μαθηματικό μυαλό μου η εξωγήινη ζωή είναι κάτι εντελώς ορθολογικό».
Ο Χόκινγκ δεν βλέπει το ανθρώπινο είδος να μακροημερεύει στη Γη, καθώς λέει ότι η επιβίωση του ανθρώπου θα εξαρτηθεί από την ικανότητά του να βρει «νέα σπίτια» αλλού στο σύμπαν, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της καταστροφής στη Γη αυξάνεται. «Για αυτό θα ήθελα να κεντρίσω το ενδιαφέρον του κοινού για τις διαστημικές πτήσεις», σημειώνει.
Σχετικά με τη θέση του ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να επιβιώσει από μια «μαύρη τρύπα» ο διάσημος αστροφυσικός απάντησε: «Το να πέφτεις μέσα σε μια μαύρη τρύπα είναι σα να βιάζεσαι να περάσεις τους καταρράκτες του Νιαγάρα σε ένα κανό: αν κάνεις κουπί αρκετά γρήγορα, μπορείς να ξεφύγεις. Οι μαύρες τρύπες είναι η απόλυτη μηχανή ανακύκλωσης: αυτό που βγαίνει είναι το ίδιο που μπήκε αλλά επεξεργασμένο».
Επιμένει επίσης ότι οι υπολογιστές θα υπερβούν την ανθρώπινη νοημοσύνη μέσω της τεχνητής κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια. «Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι των υπολογιστών ταιριάζουν με τους δικούς μας», λέει.
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν πιστεύει στο Θεό ο βρετανός επιστήμονας απαντά διπλωματικά: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη «Θεός» με ένα απρόσωπο τρόπο, όπως έκανε και ο Αϊνστάιν, να αναφερθώ στους νόμους της φύσης», λέει, και όταν ο δημοσιογράφος του θυμίζει ότι κάποτε είπε πως χρειαζόμαστε το Θεό για να εξηγήσουμε το Σύμπαν, ο Χόκινγκ τονίζει: «Οι νόμοι της επιστήμης είναι αρκετοί για να εξηγήσουν την προέλευση του σύμπαντος. Δεν είναι απαραίτητο να επικαλεστούμε τον Θεό».

_________________

http://tganews.com/
TGA Newsroom | 26/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου