......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, δάνεια, πλειστηριασμούς – Αυτόφωρο τέλος για χρέη προς Δημόσιο

 ΚΟΙΝΩΝΙΑ  

«10 + 2» μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών και των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τις κατασχέσεις, το ύψος του αφορολόγητου, την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για χρέη προς το Δημόσιο και του ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια, και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το περασμένο Σάββατο, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος του, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης του θα είναι η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και η αύξηση των δημόσιων εσόδων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για το ίδιο θέμα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απέτυχαν παταγωδώς. Ενδεικτικό είναι ότι από το 1,7 εκατ. οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 3.000 αιτήσεις. Και αυτό γιατί η ρύθμιση της κυβέρνησης έχει τόσες προϋποθέσεις, ώστε στην πραγματικότητα ακυρώνεται.
Την ίδια στιγμή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 70 δισ. ευρώ. Μόνο τον Νοέμβριο του 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη αύξηση.
Τα μέτρα
Σύσταση ειδικών περιφερειακών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού, ώστε να εισπραχθούν αμέσως οι οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι δόσεις δεν θα ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνούν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.
Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα θα δοθεί άμεσα για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση
Αμεσα θα παυθούν οι κατασχέσεις και οι ποινικές διώξεις για όσους εντάσσονται στη ρύθμιση, και θα ανασταλούν για όσους αποδεδειγμένα έχουν μηδενικό εισόδημα.
Καταργείται η αντισυνταγματική αυτόφωρή διαδικασία για οφειλές προς το δημόσιο.
Καταργείται ο φόρος λαιμητόμος, ο ΕΝΦΙΑ και θεσπίζεται κοινωνικά δίκαιος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Αφορολόγητο όριο, θεσπίζεται στα 12.000 ευρώ για όλους.
Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζας και Τράπεζες ειδικού σκοπού για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες.

Πρόγραμμα Νέας Σεισάχθειας με τη Ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Κόκκινα δάνεια
«Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί κεντρικό ζήτημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Δηλαδή, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, που όχι μόνο εξοντώνει οικονομικά τους οφειλέτες, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στη ΔΕΘ καταθέσαμε τις βασικές αρχές της πρότασης μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με σύσταση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως “bad bank”, αλλά, αντίθετα ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων. Τον συστήνουμε για να διασφαλίζουμε την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δανειοληπτών».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, σε αντίθεση με την απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά η οποία με νόμο παρέδωσε τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στις τράπεζες, που μονομερώς, πλέον, μπορούν να τις θέτουν σε αναγκαστική ειδική διαχείριση, δηλαδή σε ειδική μορφή πτώχευσης και εκκαθάρισης, η κυβέρνηση του θα υλοποιήσει λύση ταχείας εφαρμογής χωρίς μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό, θα απαγορευτούν οι εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν. στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
Τι θα αλλάξει στους πλειστηριασμούς
Ως προς το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ανασταλούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. «Δε θα αφήσουμε τις τράπεζες να ακουμπήσουν την πρώτη κατοικία της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων. Τελεία και παύλα!» τόνισε.

http://www.nez.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου