......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Το “παρασκήνιο” της παραίτησης Ψυχάρη,

η αλλαγή γραμμής του ΔΟΛ και η επικοινωνία με Σταμάτη

Ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης από το συγκρότημα του ΔΟΛ δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τον Αντρ. Ψυχάρη στη θέση του βουλευτή της ΝΔ, εκτιμούν δημοσιογραφικές πηγές.

Τον υπ.Επικρατείας Δημ. Σταμάτη ενημέρωσε με τηλεφώνημά του, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Ψυχάρης, για την απόφασή του να παραιτηθεί. 
Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε εμβρόντητος, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό “παρασκήνιο”, ο στενός συνεργάτης του Αντ.Σαμαρά ήταν αν σκόπευε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο περί εξαιρέσεως του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Προς μεγάλη του ανακούφιση ο τέως βουλευτής της Α΄Αθήνας τον ενημέρωσε ότι για λόγους δεοντολογίας προς το κόμμα που τον συμπεριέλαβε στους συνδυασμούς με τους οποίους εξελέγη βουλευτής, θα υπερψήφιζε, παρά τη διαφωνία του το σχετικό ν/σ.
Αμέσως μετά το τηλεφώνημα ο κ.Σταμάτης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο λίγο μετά συνομίλησε και ο Αντρ. Ψυχάρης, αλλά και τον Θ.Μπούρα με την εντολή να αρχίσει να διαρρέει την είδηση “ότι κάτι τρέχει με τον Ψυχάρη”.
Το ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ πληροφορήθηκε τα γεγονότα στις 10 το πρωί της Παρασκευής, 2 μόλις ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στην Βουλή από υψηλόβαθμη πηγή του Μαξίμου. Στις 11.04′ την ανήρτησε το ρεπορτάζ με την αποκλειστικήπληροφορία σεβόμενο και τη “δέσμευση” προς την “πηγή” του.
Η είδηση της παραίτησης του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη, προκάλεσε αίσθηση καθώς πολλοί ήταν αυτοί που αναζητούν τους λόγους της αποχώρησης.
Ο κ. Ψυχάρης, υιός του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, είχε εδώ και πολύ καιρό εκφράσει τις ενστάσεις του για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική αλλά και για την ενίσχυση της «δεξιάς» πτέρυγας στο κόμμα της Ν.Δ. 
Από συνυποψηφίους του, γίνεται λόγος και για την απογοήτευσή του που δεν αξιοποιήθηκε σε υπουργικό θώκο, ενώ επισημαίνεται και το γεγονός ότι όλες οι κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ στην Α΄Αθήνας, δεν θα εκλέξει περισσότερους από 3 βουλευτές εφόσον οδηγηθούμε στις κάλπες τον Φεβρουάριο.
Αυτό που ανησυχεί όμως πλέον το Μαξίμου, είναι το ορατό ενδεχόμενο “στροφής” του Βήματος, έναντι της κυβέρνησης, η οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τον κ. Ψυχάρη σε θέση βουλευτή της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου