......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Τί να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι...

Τί να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι...

Μαζί με τις διακοπές και την ξεγνοιασιά, το καλοκαίρι είναι δυστυχώς συνώνυμο και με τα ενοχλητικά κουνούπια.

Μπορούμε όμως να προστατευθούμε εάν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσικές μυρωδιές που απωθούν αποτελεσματικότερα τα κουνούπια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια και διαπίστωσαν ότι τέσσερα από αυτά έχουν μοναδική εντομοαπωθητική δράση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο και το υπό μελέτη είδος ήταν το κουνούπι τίγρης (Aedes aegypti). Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε ποσότητα 0,1 mL ανά 30 τετραγωνικά εκατοστά δέρματος στο χέρι του κάθε συμμετέχοντα. Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε συγκέντρωση 10%, 50% ή σε αδιάλυτη μορφή.

Σε συγκέντρωση 10% ή 50%, κανένα από τα 38 έλαια δεν φάνηκε να προλαμβάνει το τσίμπημα του κουνουπιού για περισσότερο από 2 ώρες.

Σε καθαρή μορφή, όμως, τέσσερα αιθέρια έλαια αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτά ήταν ησιτρονέλα (Cymbopogon nardus), το πατσουλί (Pogostemon cablin), το γαρίφαλο (Syzygium aromaticum) και το λεμόνι (Zanthoxylum limonella). Τα έλαια αυτά παρείχαν απόλυτη προστασία για δύο τουλάχιστον ώρες.


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=56825:ti-na-kanete-gia-na-mi-sas-tsimpisei-pote-koynoypi&catid=33:research&Itemid=213#ixzz3730V2jB3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου