......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτιά ανεργίας σε ΕΕ και Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα

   Ειδήσεις  


σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία


Μαρία Σπυριδωνάκου*


Άνοδο σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο, ανεβαίνοντας στο 27,8% από 27,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται οι γυναίκες, καθώς σε αυτές η ανεργία φτάνει το 32,1%, ενώ στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,7%. Επίσης αύξηση σημειώθηκε και στα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) από 56,8% το Σεπτέμβριο, σε 59,2% τον Οκτώβριο.
Με αυτά τα ποσοστά, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στην ανεργία των νέων και ακολουθούν η Ισπανία (54,3%) και η Κροατία (49,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,4%), στην Αυστρία (8,9%) και στην Ολλανδία (11,3%).
Στην Ευρωζώνη πάντως το ποσοστό της ανεργίας από τον Οκτώβριο ως το Δεκέμβριο παρέμεινε σταθερό στο 12%, ενώ στην ΕΕ των 28 μειώθηκε ελαφρώς από 10,8% το Νοέμβριο, σε 10,7% το Δεκέμβριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,8% τον Οκτώβριο), στην Ισπανία (25,8%), στην Κροατία (18,6%) και στην Κύπρο (17,5%).

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου