......~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι ’Ελληνες… δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο σήμερα πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Σελίδα για τον ανυπεράσπιστο πολίτη από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας....Γιατί εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα

~~

~~
..............................................................................Ματιές στις ειδήσεις από τον κόσμο.....

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Για την εξαθλίωση στην Ελλάδα...

Η Daily Beast 

Το δράμα των νεόπτωχων της Ελλάδας, ανθρώπων που έχουν βρεθεί χωρίς στέγη, τρόφιμα και φάρμακα, αποτέλεσμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ το διαδικτυακό περιοδικό «The Daily Beast/Newsweek».
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται ιστορίες ανθρώπων, όπως της 38χρονης Αρτέμιδος Στεφανουδάκη, επιτυχημένης φωτογράφου πριν από την κρίση, η οποία τώρα ζει με τη 12χρονη κόρη της, μεταξύ φτώχειας και εξαθλίωσης, σε «δανεικό» σπίτι στο Παγκράτι και πασχίζει να εξασφαλίσει ακόμη και το καθημερινό τους φαγητό, και ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών που μεγαλώνουν 5 παιδιά και επειδή η μία είναι συνταξιούχος και η άλλη διευθύντρια σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και διαθέτουν ιδιόκτητο σπίτι, δεν δικαιούνται να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης οικογενειών, απεναντίας καλούνται να καταβάλουν υψηλό φόρο.
Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στο έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Κλίμακα», η οποία προσφέρει καταφύγιο και τροφή, και «Πράξις», η οποία προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε δεινοπαθούντες, με το «The Daily Beast» να σχολιάζει ότι οι εν λόγω ΜΚΟ αναλαμβάνουν έργο εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει.
Η συντονίστρια του κέντρου «Κλίμακα» Αβα Αλαμάνου εκφράζει την ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των αστέγων στην Ελλάδα, καθώς και για τις μειούμενες δυνατότητες του κέντρου να προσφέρει υπηρεσίες, ενώ αναφορικά με την οργάνωση «Πράξις», επισημαίνεται ότι λειτουργεί κλινικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι, ενώ αρχικά πρόσφερε υπηρεσίες κυρίως σε μετανάστες «transit» από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Αφρική, σήμερα προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες από εθελοντές γιατρούς σε αυξανόμενο αριθμό ελληνικών οικογενειών.
Στο δημοσίευμα μεταφέρεται επίσης η οργή των δεινοπαθούντων πολιτών προς την κυβέρνηση, τους Ελληνες πολιτικούς, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο «χείλος της αβύσσου», λόγω της μακροχρόνιας και εκτεταμένης διαφθοράς, αλλά και τις τράπεζες. Ωστόσο, η 38χρονη άνεργη φωτογράφος αναγνωρίζει ότι και η ίδια, όπως και πολλοί Ελληνες, υπήρξε άπληστη, στους καιρούς της αφθονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου